Еднодневна посета

Ковачевски и Мишел по завршувањето на владината седница ќе дадат изјави

Во еднодневна посета на Македонија денеска ќе пристигне претседателот на Советот на Европа, Шарл Мишел. Во рамки на посетата високиот претставник од Советот на Европа ќе има тет-а-тет средба со претседателот на Владата на Македонија Димитар Ковачевски.

Работите во Македонија забегаа до тој степен што за нив мора да се пишува отворено, „револуционерно“.

повеќе

Минатата недела во јавноста се актуелизираше дискусијата за концептот на даночната реформа.

повеќе

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе