Зоран Заев го почна третиот мандат

Ќе работиме за добра иднина и за развој на Струмица

Им го честитам изборот и на членовите на Советот. Јас сум убеден дека овој Совет ќе работи во интерес на граѓаните, изјави Заев.

  Зоран Заев од денеска и официјално е градоначалник на Струмица откако претседателот на општинската изборна комисија Васил Крстев му го врачи уверението за изборот.

„Им го честитам изборот и на членовите на Советот. Јас сум убеден дека овој Совет ќе работи во интерес на граѓаните, ќе носи позитивни одлуки кои сами по себе претставуваат гаранција за добра иднина и позитивен развој на градот и сите населени места во општина Струмица“, вели Заев.

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе

Деновиве во Комората пристигна нацрт-концептот за даночни реформи, кој треба да претставува основа за јавна расправа во наредниот период.

повеќе

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе