Ќазимоски даде оставка, а сега Советот на Струга и официјално го разреши

Претседателот на струшкиот Совет, Абдула Ќазимоски на вчерашната седница на Советот на општина Струга беше разрешен, а на негово место беше изгласан Ристе Ќушкоски, најстариот советник. Ќазимоски беше член на партијата на градоначалникот на Струга, Зијадин Села од Движењето за реформи во ДПА.

Aбдула Ќазимоски

За Абдула Ќазимоски на оваа седница биле прекршени неколку деловнички прописи, согласно статутот на Советот на општина Струга.

Советниците од ВМРО – ДПМНЕ беа воздржани во однос на разрешувањето на Ќазимоски.

Пред безмалку еден месец Ќазимоски најави дека ја напушта партијата на Села и дека останува како советник во општината.

„Моето напуштање е затоа што гледав некои неправилности и нерегуларности кои се случуваат во текот на овој период. Јас бев четири години заедно со Зијадин Села. Одлучив да не соработувам, односно да не поддржувам идеи кои ќе бидат штетни за нашето општество. Сакам да згаснам оган кој може да предизвика поголема штета“, изјави тогаш Ќазимоски.

Не верувам дека Суперкупот нема да се одржи во Скопје. Ако намерата беше таква, досега УЕФА тоа одамна ќе го стореше. 

повеќе

Помина 22 јуни во уште едно потсетување, дека пред 16 години во 4,30 часот почна битката за Арачиново во која загинаа тројца припадници на македонските полициски сили.

повеќе

И во Турција, како и во Иран и Романија народот постојано ќе го поставува истото прашање: дали средствата потрошени за глорификација на власта можеа да бидат употребени за искоренување на сиромаштијата.

повеќе