Излезноста во Маврово-Ростуше и Центар Жупа над 14 осто до 11 часот

Според податоците на Државната изборна комисија во Општината Центар Жупа до 11 часот гласале 14,47 отсто од запишаните гласачи, додека во Општината Маврово - Ростуше на гласање излегле 14,11 отсто од гласачите. Во Тетово излезноста е пониска и изнесува 6,69 отсто од гласачите со право на глас.

Гласање во Маврово - Фото: МКД.мк

Според претседателката на ОИК во Маврово-Ростуше, Ивана Ѓорѓиевска, до сега не се забележани неправилности или прекини во изборниот процес и сѐ се одвива во нормални услови.

Претходно, на првиот пресек до девет часот, во општина Маврово-Ростуше на гласање излегле 549 гласачи, односно излезноста беше 5,52 отсто. Во оваа општина има 39 избирачки места за право на глас имаат 9.948 граѓани.

Во Центгар Жупа во 9 часот на гласање излегле 5,6 отсто од избирачите, односно 407 лица.

Во Тетово се гласа за избор на нов општински Совет откако пролетоска Советот се расушти бидејќи не беше изгласана завршната сметка на Општината.

Во Маврово - Ростуше и во Центар Жупа се гласа во еден круг за избор на градоначалници, бидејќи во претходните изборни циклуси градоначалници не беа избрани поради тоа што излезноста на избирачите беше под законскиот праг од најмалку една третина од граѓаните со право на глас.

Легенда под Главна слика

Гласање во Маврово - Фото: МКД.мк

Најавите на американската администрација за бескомпромисна  борба против овие корумпирани,  неспособни  и криминални структури на сите нивоа на државата за македонските граѓани се единствено светло во тунелот.

повеќе

Концептот на даночната реформа, кој го претставивме минатата недела на заедничка прес конференција со премиерот е дел од поголем процес за креирање на оптимален даночен систем кој ќе биде праведен и ќе го поддржи економскиот раст.

повеќе

Ракот на корупцијата и понатаму е ендемичен, а актуелната власт сè повеќе потпаѓа под лошите навики на претходниот режим на Никола Груевски.

повеќе