Ибраими: ДУИ треба да се загрижи, а не Алтернатива, ако АА влезе во Владата

Aлтернатива не е загрижена од евентуален влез на Алијанса за Албанците зашто бројките на пратеници кои се за поддршка на евроинтегративните процеси се тие кои што се, туку загрижени можат да бидат во ДУИ поради нивната „огнена група“ пратеници кои „интегративците“ можат да ги направат нестабилно гласачко тело во Собранието, изјави генералниот секретар на Алтернатива Зеќирија Ибрахими.

Одлука ќе биде на Алијанса за Албанците дали ќе прифатат или дали сакаат да влезат во Владата, но секако нестабилноста на мнозинството е кај ДУИ, вели Ибрахими.
 
„Оваа Влада работи со истите бројки како што работеше лани во истото време.
Тие се бројките што го сочинуваат стабилното мнозинство, единствена партија чии бројки флуктуираа е ДУИ поради таканаречената огнена група. 'Огнените' можат да го напуштат тоа мнозинство доколку Алијанса за Албанците влезе  во Владата. Како тогаш би можела да се надомести таа загуба во пратеници е прашање на кое одговор би требало да дадат од ДУИ. Ние како Алтернатива не би се мешале", изјави меѓу другото Ибрахими за ТВ21.

„Ќе дојде ден, кога пазарите отворени за трговија и размена на идеи, ќе бидат единствените борбени полиња“ - Виктор Иго

повеќе

Трагично е што воопшто треба да се бориме за зачувување на институција која отсекогаш била стожер на културниот живот во Македонија.

повеќе

Македонија нема рециклирачки капацитет за пластичната амбалажа, а со увозот на ѓубре како гориво во индустријата, станува и неофицијална депонија на ЕУ.

повеќе