Нови податоци за скандалот

Димитријевиќ бил во притвор во Осиек по потерницата од Ерменија, Милошоски вели дека Османи и Спасовски знаеле

Бранислав Димитриевиќ бил еден од најблиските соработници во проектите на Левон Саркисјан, братот на поранешниот претседател на Ерменија, без кого не поминувал ниту еден поголем тендер, и кој исто така е во бегство. Во меѓувреме во МНР удираат по самарот (ветинг на двајца вработени од понизок ранг), додека триото „шверцери на луѓе од Ерменија" ужива заштита на некои високи државни функционери“, напиша денеска на својот фејсбук-профил пратеникот Антонијо Милошоски.

Министерот за надворешни работи Бујар Османи и министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски не ја говорат вистината кога тврдат дека за „Ерменската афера” прв пат слушнале во август оваа година, кога Србија извести дека го уапсила дипломатот Миле Миленкоски, кој со логистика од Македонија шверцувал обвинети од Ереван до Виена, вели Милошоски.

Тој објави документ од македонската амбасада во Загреб со кој го поткрепува тврдењето дека за овој скандал се знаело, а се молчело.

„Документот од април оваа година од Загреб, кој известува за екстрадицискиот притвор на македонскиот државјанин Бранислав Димитриевиќ во Осиек, баран преку Интерпол, е само уште еден доказ дека раководството на МВР, АНБ и МНР, за ерменската афера дознало многу порано, но молчеле.

Бранислав Димитријевиќ

Инаку Бранислав Димитриевиќ бил еден од најблиските соработници во проектите на Левон Саркисјан, братот на поранешниот претседател на Ерменија, без кого не поминувал ниту еден поголем тендер, и кој исто така е во бегство. Во меѓувреме во МНР удираат по самарот (ветинг на двајца вработени од понизок ранг), додека триото „шверцери на луѓе од Ерменија” сѐ уште уживаат заштита на некои високи државни функционери“, вели Милошоски.

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе

Капиталното дело на Танас Вражиновски „Македонска народна митологија“, упатува на потребата нашата наука постојано да се враќа на извориштата на македонската култура и писменост, создавани од светите браќа Кирил и Методиј и од нивните ученици и следбеници, светите Климент и Наум Охридски. 

повеќе