Гир: Македонскиот јазик во преговарачката рамка е без квалификации

Евроамбасадорот во Македонија, Дејвид Гир, дава поддршка за Македонија што побрзо да почне со пристапните преговори за членство во ЕУ.

„Со надеж дека целиот процес ќе биде плоден, отворајќи го патот за отворање на преговорите за пристапување во ЕУ со Македонија. Јасно е: упатувањето на македонскиот јазик во преговарачката рамка е без квалификација“, напиша тој.

На 6 октомври 1946 година почна носењето на моштите на Гоце Делчев од Софија во Скопје, столицата на слободна Македонија.

повеќе

Постои нужна потреба од прилагодување на студиските програми, соодветните силабуси и наставниот курикулум на реалната потреба на пазарот на труд во државата.

повеќе

Во текот на оваа и претходната година, инфлацијата ја задуши македонската економија. 

повеќе