Гир: Македонскиот јазик во преговарачката рамка е без квалификации

Евроамбасадорот во Македонија, Дејвид Гир, дава поддршка за Македонија што побрзо да почне со пристапните преговори за членство во ЕУ.

„Со надеж дека целиот процес ќе биде плоден, отворајќи го патот за отворање на преговорите за пристапување во ЕУ со Македонија. Јасно е: упатувањето на македонскиот јазик во преговарачката рамка е без квалификација“, напиша тој.

Минатата недела во јавноста се актуелизираше дискусијата за концептот на даночната реформа.

повеќе

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе