Филипче нема амбиции да биде лидер на СДСМ

Министерот за здравство Венко Филипче на денешната прес-конференција рече дека нема намера да се кандидира за лидер на СДСМ на партискиот конгрес, што ќе се одржи на 12 декември.

„Неме да поднесам кандидатура за лидер на СДСМ. Немам таков интерес“, одговори Филипче на новинарско прашање.

На денешната прес-конференција, одговарајќи на новинарски прашања во однос на информациите дека „Алијанса“ го бара ресорот здравство, рече дека сега се е во сферата на шпекулациите и дека во моментот фокусот е ставен на окрупнувањето на парламентарното мнозинство.

„Во однос на преговорите, сега сѐ е во сферата на шпекулациите. Тие сѐ уште траат во делот на усогласувањето на политичките ставови. И денеска премиерот има состанок со лидерот на Алтернатива после што ќе се соопштат ставовите. Сега фокусот е на окрупнување на парламентарното мнозинство“, изјави Филипче.

 

Ние Македонците од село Гореме, општина Струмјани, го поздравуваме народот покрај Вардар (барем реката сѐ уште е таму) и се „восхитуваме" на дејствувањата на мудрите мажи на државата.

 

повеќе

Земјите треба да бараат начини за градење мостови и унапредување на билатералните економски врски, а не да гледаат во минатото и да му наметнуваат на македонскиот народ поинаков идентитет или историски наратив.

повеќе

Tочната искористеност и капацитет на водните ресурси во државата e невозможно прецизно да се пресмета заради недостиг на континуирани хидролошки мерења и мониторинг на квалитетот на водите.

повеќе