ДУИ: Инцидентот е инсцениран од активистите на коалицијата Алијанса-ВМРО-Левица

Демократската унија за интеграција (ДУИ) вечерва го осуди инцидентите на, како што ги нарече, антиевропските протести поттикнати од проруските елементи во нашето општество, вклучително и сценариото што вечерва беше реализирано на плоштадот Скендербег во Скопје.

„Инцидентот меѓу активистите на ВМРО, Левица и Алијанса не може да не се смета за однапред смислен и испланиран од оваа коалиција, бидејќи протагонисти беа токму овие три партии и нивните поддржувачи.

Лицето што вечерва ги нападна своите коалициски партнери, вчера заедно со својот брат водеше кампања за ВМРО-ДПМНЕ, додека денес е функционер на ВМРО, директор на Комунална хигиена во Скопје”, пишува во партиското соопштение.

ДУИ повикува на смиреност и непоттикнување на меѓуетнички инциденти и насилство на протестите.

„Антиевропските сили нема да успеат затоа што нашата земја е во НАТО и граѓаните ја сакаат Европа”, додаваат од ДУИ.

 

Постои нужна потреба од прилагодување на студиските програми, соодветните силабуси и наставниот курикулум на реалната потреба на пазарот на труд во државата.

повеќе

Во текот на оваа и претходната година, инфлацијата ја задуши македонската економија. 

повеќе

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе