Музички амбасадори

„Добредојдовте во НАТО“ Американскиот воздухопловен бенд во Европа за Македонија (ВИДЕО)

Бендот на Американските воздухопловни сили во Европа требаше да допатува во Скопје за да настапи на јавен настан за прославување на пристапувањето на Северна Македонија во НАТО, објави на Твитер американската амбасада во Скопје. „Иако настанот беше откажан, ковид-19 не успеа да го спречи бендот да ви ја претстави својата изведба“, напиша Амбасадата во прилог на видеото со настапот.

Бендот на Американските воздухопловни сили во Европа е составен од 45 активни музичари во Воздухопловните сили што служат под американските Воени сили во Европа - Команда на воздушните сили Африка и работат како музички амбасадори до европските нации во НАТО и Европската Унија. Преку голем број радио и телевизиски преноси и изведби, Бендот им ја прати достапна американската музика на војниците во Американските воздухопловни сили во Европа.

Се затвораат цркви, но се отвораат кладилници.

повеќе

Во повеќето земји во развој, ковид-19 предизвикува економски ураган.

повеќе

Бизнис заедницата која до пред некој месец постојано „трубеше“ како државата не треба да ѝ се меша во работата, веднаш почна да плаче за државна помош.

повеќе