Внатрепартиски избори

До 18.00 часот гласале над 78 отсто од членовите на СДСМ

На еден час пред затворањето на гласачките места, до 18.00 часот, на вонредните избори за претседател на СДСМ гласале 40.220 членови, односно 78,5 отсто од активно регистрираните гласачи.

Како што соопштија од партијата, гласањето тече мирно, демократски на сите 194 гласачки места во сите 80 општини.

По затворањето на гласачките места во 19.00 часот и по обработка на податоците, Централната изборна комисија ќе ги соопшти резултатите од  вонредните внатрепартиски избори за претседател на СДСМ.

Својот глас денеска го дадоа и тројцата кандидати за наследник на Зоран Заев – Димитар Ковачевски, Фросина Ременски и Јован Деспотовски.

 

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе

(Насловот е на турски со причина, во превод, „писмо или револвер“.)

повеќе