Скопје-Софија

Демарш на Захариева до македонското МНР поради запалено бугарско знаме во Вевчани

Ангел Ангелов, бугарскиот амбасадор во Скопје упатил остар вербален протест поради инцидентот во Вевчани, објави на својот фејсбук-профил Екатерина Захариева, министерката за надворешни работи на Бугарија.

Амбасадорот Ангелов реагирал по информациите дека за време на карневалот во Вевчани било запалено бугарско знаме.
„По повод медиумските објави за запалено бугарско знаме во село Вевчани во Република Северна Македонија му порачав на бугарскиот амбасадор во Скопје Ангелов до Владата на РСМ да изрази силно незадоволство по овој вандалски чин. Амбасадорот Ангелов веќе упати остар вербален демарш во Министерството за надворешни работи на РСМ", напиша Захариева.

 

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе

Можеби по нас ќе дојдат некои нови клинци што прегрнати ќе го слушаат мртвиот Џоле и ќе го разберат подобро отколку што го разбравме ние на кои со години жив на глуви уши ни пееше за љубовта.

повеќе

За државата Македонија, Македонците се посебен народ со повеќевековна традиција, кои зборуваат, творат, се радуваат и тагуваат на македонски јазик, веќе со векови, во и надвор од територијата на нашата држава.

повеќе