По повод Денот на независноста на Македонија

Цвеќе на вечните почивалишта на претседателите Глигоров и Трајковски

Делегации на Владата, на шефот на државата, на Собранието на Македонија, како и други делегации на институции и организации им одадоа почит на поранешните претседатели на Македонија Киро Глигоров и Борис Трајковски кои дадоа силен печат во развојот на Македонија како независна држава.

Владината делегација, предводена од премиерот Димитар Ковачевски, а во нејзин состав, министерката за одбрана Славјанка Петровска, министерот за здравство Беким Сали, министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, како и заменик-министерот за правда Агим Нухиу денеска положија цвеќе на вечните почивалишта на поранешните претседатели Киро Глигоров и Борис Трајковски.

Цвеќе положија и делегации на кабинетите на претседателот на Македонија, на Собранието, потоа на Сојузот на Борците, дипломатскиот кор како и претставници на политичките партии.

Ќутејќи - банализирамо. Банализирајќи - нормализирамо. Нормализирајќи - дозвољуемо пред очи да ни се повампируа фашизмот и нацизмот.

повеќе

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе

Треба да се размисли за тоа дека сите предлози и промени кои доаѓаат од Брисел, не можат ефикасно да се применат и во Македонија и да се дејствува во правец на благосостојба на граѓаните, а не само на профитите.

повеќе