Ричард Ховит

Без сериозни инциденти

Задоволство ми е да соопштам дека набљудувачите известуваат дека локалните избори во Македонија поминаа без сериозни инциденти.

Ова е првата реакција на Ричард Ховит, известувачот за Македонија пред Европскиот парламент.

Сите првични реакции за спроведувањето на локалните избори во Македонија се дека и покрај политичките тензии, гласањето помина мирно.

Набљудувачите регистрираа одредени неправилности на неколку избирачки места.

Претходните протести, од 2009 наваму, ги дадоа предусловите за едни вакви протести како денешните да бидат можни. 

повеќе

Навистина некој ќе се запраша зошто спортот е предмет на внимание во моментите кога на сцена е поактуелна една од најтешките политички кризи во наштата демократска земја.

повеќе

Идејата на Груевски за стимулирање миграции од градовите кон селата е нова безочна предизборна манипулација.

повеќе