Реакција

Аријанит Хоџа: Не е работата дали сум се сретнал со Муса Џафери, туку кој ме следи

Фотографијата е вистинска, средбата се случила на јавно место без да се кријам од никого и без никакво влијание во политичкото дејствување, но кои се луѓето кои го следат секој мој потег и дали следењето проследено со институционални инструкции од безбедносните органи и како ова нарушување на приватноста на министер во оставка од актуелната Влада може да се оправда, прашува Аријанит Хоџа од Беса откако на социјалните мрежи се појави негова фотографија со поранешниот висок функционер на ДУИ, Муса Џафери.

„Како активна личност во политиката имам стотина средби со луѓе кои сакаат да разговараат за актуелните политички прашања. Прашањето што се поставува е: кои се луѓето кои го следат секој мој потег и дали ова е мониторинг со институционални инструкции и како безбедносните органи го оправдуваат нарушувањето на приватноста на еден министер во оставка од актуелната Влада. Ако растот на движењето Беса на некого им пречи, тоа е проблем на оние кои ја имаат оваа грижа, а не наш“, вели Хоџа во одговорот на својот фејсбук-профил.

  

Tочната искористеност и капацитет на водните ресурси во државата e невозможно прецизно да се пресмета заради недостиг на континуирани хидролошки мерења и мониторинг на квалитетот на водите.

повеќе

Нам бизнисмените не ни требаат ниту уставни преамбули ниту некакви параграфи за да ги почитуваме Република Бугарија и нејзините граѓани. Ние некого почитуваме доколку прави профит, плаќа даноци и доколку е општествено одговорен.

повеќе

Зголемувањето на цените на храната се случува од причини кои се многу посложени отколку зголемувањето на другите цени, така што справувањето со тие причини бара различни стратегии. 

повеќе