Собрание

Апасиев за Реџепи: Со репетиран калаш на слепоочница се пишуваат најубавите евроатлантски статуси

По објавеното видео на пратеникот од Беса Кастриот Реџепи, реагираше пратеникот на Левица  Димитар Апасиев со статус на Фејсбук велејќи дека неговиот колега ја кажал изјавата под принуда.

Реџепи денеска не се појави на собраниската седница за гласање доверба на Владата и преку снимка порача дека никој не треба да се грижи за него.

„Со репетиран калаш на слепоочница се пишуваат најубавите евро-атлантски пратенички статуси“, напиша Апасиев на Фејсбук.

Лидерот на Беса Биљал Касами го пријави Реџепи во полиција за исчезнат и рече дека додека не го види ќе смета дека е киднапиран.

Земјите треба да бараат начини за градење мостови и унапредување на билатералните економски врски, а не да гледаат во минатото и да му наметнуваат на македонскиот народ поинаков идентитет или историски наратив.

повеќе

Tочната искористеност и капацитет на водните ресурси во државата e невозможно прецизно да се пресмета заради недостиг на континуирани хидролошки мерења и мониторинг на квалитетот на водите.

повеќе

Нам бизнисмените не ни требаат ниту уставни преамбули ниту некакви параграфи за да ги почитуваме Република Бугарија и нејзините граѓани. Ние некого почитуваме доколку прави профит, плаќа даноци и доколку е општествено одговорен.

повеќе