Алтернатива: Aко има морал Реџепи ќе го врати пратеничкиот мандат

Мандатите на пратениците на Алтгернатива од овој пратенички состав се добиени под логото и името на партијата, а не како на независни кандидати, затоа се надеваме дека пратеникот Скендер Реџепи ќе го врати пратеничкиот мандат во име на политичкиот морал и посветеноста на партиските структури кои му овозможија да станаа пратеник, соопшти Алтернатива како реакција на вчера донесената одлука на Реџепи да истапи од партијата.

„Бараме Реџепи да постапи правилно и да го врати мандатот за што Алтернатива ќе му биде благодарна и ќе му изрази благодарност и за досегашната работа во партијата и во Собранието“, велат од партијата.

Алтернатива истакнува дека одлуката на Реџепи нема да влијае на работата на пратеничката групат, ниту на парламентарното мнозинство, ниту пак во однос на учеството на Алтернатива во извршната власт.

„Но индикативно е неговото повлекување во моментот кога македонската опозиција организира протести против парламентарното мнозинство, на за ова прашање треба тој сам да даде одговор", додаваат од партијата.

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе

Треба да се размисли за тоа дека сите предлози и промени кои доаѓаат од Брисел, не можат ефикасно да се применат и во Македонија и да се дејствува во правец на благосостојба на граѓаните, а не само на профитите.

повеќе

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе