Андреј Жерновски е за соработка

Ака сака Коце Трајановски гасификацијата можеме заедно да ја работиме

Градоначалникот Жерновски во интерес на граѓаните вели дека проектот за гасификација може да го реализираат во соработка со Град Скопје.

„Центар гас“ е новото претпријатие за чие формирање беше донесена одлука на седница на Советот на општината. Градоначалникот Андреј Жерновски вели дека  гасификацијата почнала од основното училиште „Димитар Миладинов“ и дека следни во проектот ќе бидат основното училиште „Гоце Делчев" и една градинка.

„Училиштето „Димитар Миладинов“ досега плаќаше 80.000 евра годишно за загревање, а сега со гасификацијата ќе плаќа 32.000, што значи заштедата само за ова училиште ќе биде 50.000 евра“, вели Жерновски.

 Тој одговори и на обвинувањата од ВМРО-ДПМНЕ, дека гасификацијата е нивен проект:

„Ако Коце Трајановски сака, можеме проектот заедно да го работиме, и се во интерес на граѓаните. Се договоривме да имаме средба и се надевам на коректна соработка. Владата вети во предизборието дека ќе помогне во изградба на училиштето во Капиштец. Не знам што би се сменило ако градоначалникот е од друга политичка опција. И Владата и сите треба да работиме во интерес на граѓаните. Очекувам средба со министерот за образование и да се договориме. Набрзо ќе го отвориме тендерот за идејно решение на училиштето“, изјави Жерновски.

 

Одлуките донесени од поранешната власт, како што се докажа, беа лоши.

повеќе

Сѐ поочигледно е дека наместо Заев да направи чистка и да замети, граѓаните ќе го изметат него и СДСМ.

повеќе

Можеби поради еуфоријата што ја донесе туризмот - и желбата на самите жители на Грција да уживаат во одморите - пошироката јавност беше подготвена да ги толерира дневните бројки на новозаразени (во просек помеѓу 2.000 и 3.000 случаи во текот на летото). 

повеќе