Ахмети не се согласува со Заев: Опозицијата треба да е критичар на власта

Али Ахмети, лидер на коалицискиот партнер во власта ДУИ, не се согласува со ставовите на премиерот Зоран Заев во кои ја отвори можноста опозицијата да стане дел од власта.

На новинарско прашање во врска со предлогот на премиерот Заев, Ахмети денеска оцени  дека улогата на опозицијата е да биде критичар на власта.

„Опозицијата ги дава своите забелешки, дури и ако не се на место, бидејќи тоа е улогата на опозицијата, не само кај нас, туку и во сите напредни земји“, рече Ахмети.

Опседнатоста со лесна и брза заработувачка, завидливоста и љубомората кон побогатите, невидената мрзливост комбинирана со желбата за убав и прилично ситуиран живот, од Македонците создаде зомбизирани суштества кои лутаат низ времето и просторот, без патоказ и без изграден вредносен ориентир по кој ќе се водат низ животот.

повеќе

Иако новогодишните честитки во јануари оваа година, беа најчесто за здравје и со желба за „старото нормално“, првите три месеци од 2021 година не навестуваат крупни промени околу тоа кој ќе биде повторно најизговорениот збор и во периодот кој претстои. 

повеќе

Програмата за вакцинација во Бугарија може исклучиво да се окарактеризира како фијаско. 

повеќе