СДСМ најави ревизија на договорот за новиот клинички центар

Ќе има ревизија на работењето на Владата со технички овластувања во заминување. Меѓу другото, ќе бидат преиспитани и процедурите преку коишто во последен момент, пред трасферот на власта, Тодоров и соработниците влегоа во договор за изградба на нов Клинички центар што треба да се реализира во иднина, најави денеска портпаролот на СДС, Петре Шилегов. 

„Владата со технички овластувања нема овластувања да потпишува вакви договори на неколку дена пред заминување и, клучно, да ги интересираа потребите на граѓаните, Никола Тодоров и раководството на ВМРО-ДПМНЕ, немаше да чекаат да станат опозиција за да потпишуваат договори за нов Клинички центар“, рече Шилегов.

Тој потсети дека Тодоров и ВМРО-ДПМНЕ им ветија на граѓаните нов Клинички центар во 2012 година и тој требаше да биде готов до 2 јануари 2017. Дене, како што рече, е 19 мај, а од најавениот нов Клинички центар од страна на ВМРО-ДПМНЕ сѐ уште има само тараби и дупки.

„Нов Клинички центар во Скопје ќе изгради новата реформска влада. Граѓаните на Македонија ќе добијат реален, модерен и функционален универзитетски клинички центар, а постапката на изградба ќе се одвива на транспарентен начин“, додаде Шилегов. 

Постојат кафе барови каде стои натпис дека немаат интернет па препорачуваат луѓето да си прават муабет како порано. 

повеќе

Заев рече дека не му се допаѓа како соседните земји реагирале на кризата во Македонија и власта во Србија ја нарече „националистичкото раководство на Вучиќ“, па во Белград предизвика епидемија од паѓања во несвест од изненаденост и навреденост. Хм, во што е точно проблемот?

повеќе

Луѓето се лутат што бизнисмените не реагирале или недоволно критикувале за лошите владини потези во минатото. Од нивна перспектива - веројатно со право.

повеќе