Во градинките нема повеќе ковид-протоколи

Ковид протоколите во предучилишните установи престануваат да важат во согласност со предлозите на Главниот координативен кризен штаб утврдени според препораките на Комисијата за заразни болести, информира Министерството за труд и социјална политика.

Владата на редовна седница ги прифати предлозите на Согласно овие предлози и донесе заклучок според кој престануваат да важат сите рестриктивни мерки освен задолжително носење заштитни маски во здравствените установи, аптеките и во установите за згрижување на возрасни лица и лица со попреченост.

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе