Во градинките нема повеќе ковид-протоколи

Ковид протоколите во предучилишните установи престануваат да важат во согласност со предлозите на Главниот координативен кризен штаб утврдени според препораките на Комисијата за заразни болести, информира Министерството за труд и социјална политика.

Владата на редовна седница ги прифати предлозите на Согласно овие предлози и донесе заклучок според кој престануваат да важат сите рестриктивни мерки освен задолжително носење заштитни маски во здравствените установи, аптеките и во установите за згрижување на возрасни лица и лица со попреченост.

Минатата недела во јавноста се актуелизираше дискусијата за концептот на даночната реформа.

повеќе

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе