Во болниците низ државата се лекуваат 670 пациенти со ковид-19

Во изминатите 24 часа во ковид центрите во болниците низ земјава е пријавено дека се лекуваат вкупно 670 пациенти позитивни и сомнителни на коронавирусот од кои 279 се во Скопје, а 391 во останатите градови.

Податоците од Министерството за здравство покажуваат дека во болницата во Битола се хоспитализирани 34 пациенти позитивни и суспектни на ковид-19, а во болницата во Штип 33 пациенти. На инфективното одделение во Тетово има 20 пациенти, во Велес се лекуваат 32 болни, а во Куманово 57 пациенти позитивни и суспектни на ковид-19. Во ковид центарот во Охрид има 40 пациенти, во Прилеп 48, во ковид центарот во Гостивар 12, а во Струга 27 болни. Во болницата во Струмица хоспитализирани се 29 пациенти, во Кочани 9, во Кичево 16, Кавадарци 21, во Гевгелија 6 лица, а во Дебар 8 позитивни и суспектни на коронавирусот.

Во ковид центрите низ државата има околу 600 празни болнички кревети, а по дневните

исписи на оздравени пациенти ќе се ослободат дополнителни легла.

 

 

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе

Можеби по нас ќе дојдат некои нови клинци што прегрнати ќе го слушаат мртвиот Џоле и ќе го разберат подобро отколку што го разбравме ние на кои со години жив на глуви уши ни пееше за љубовта.

повеќе

За државата Македонија, Македонците се посебен народ со повеќевековна традиција, кои зборуваат, творат, се радуваат и тагуваат на македонски јазик, веќе со векови, во и надвор од територијата на нашата држава.

повеќе