За време на протестите пред Собранието

Тројца полицајци препратени на Клиника зашто не работеле рендген апаратите во поранешната Градска болница

Во Универзитетска клиника по хируршки болести „Св. Наум Охридски" (поранешна Градска болница) примени биле тројца повредени полицајци од протестите против францускиот предлог што вечерва се одржаа пред Собранието, но рендген апаратите не работа па тие се препратени во Клиникиот центар на снимање.

Информацијата за МИА ја потврди директорката на болницата, Нермин Шаќири, која кажала дека полицајците немале посериозни повреди.

Во инцидентите пред парламентот било оштетено едно полициско возило.

Минатата недела во јавноста се актуелизираше дискусијата за концептот на даночната реформа.

повеќе

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе