Министерство за здравство

Tелефонски броеви за пријавување на сомнителни случаи на заболени со коронавирус

Министерот за здравство Венко Филипче попладнево на својот фејсбук-профил објави телефонски броеви на кои може да пријават сите сомнителни случаи налик на коронавирус. Министерството за здравство објави листа на 14 телефонски броеви со кои се покрива територијата на целата држава и се поделени на повеќе региони. На овие телефонски броеви можат да се јават и сите оние кои пристигнуваат на територијата на земјава, а се сомневаат на одредени симптоми.

Објавено

Вторник, Февруари 25, 2020 - 18:42

Наместо да седнат заедничи и оние од власта и оние од опозицијата и да се договорат околу стратегијата за борбата со најголемата опасност, тие мудруваат и кажуваат бајки.

повеќе

За жал во овие тешки времиња некои политичари се занимаваат и со вируски патриотизам: на корона не сме се обратиле мултилингвално.

повеќе

Кога кризата со коронавирусот ќе заврши, светот повеќе нема да биде ист, концептот на неолиберализмот ќе биде редизајниран.

повеќе