Реновиран амфитеатарот на Катедрата за педијатрија

На Катедрата за педијатрија при Медицинскиот факултет во Скопје вчера се одржа свечено отворање на целосно реновираниот амфитеатар. На отворањето свои обраќања имаа проф. д-р Соња Топузовска, декан на Медицинскиот факултет во Скопје, проф. д-р Аспазија Софијанова, директор на Детската клиника во Скопје и проф. д-р Соња Бојаџиева, раководител на Катедрата за педијатрија.

Амфитеатарот се наоѓа во просториите на Детската клиника – Скопје. Неговорто реновирање опфати целосна реконструкција на клупите, столовите, подовите и плафоните, како и на техниката за одржување настава.

Со ова реновирање целосно се подобрени условите  за одржување настава по предметот Педијатрија за студентите и специјализантите на Медицинскиот факултет во Скопје.

Сведоци сме деновиве на сензационална приказна за некаков американски тим кој, внимавајте, агресивно ќе ловел корупција во Македонија.

повеќе

Најавите на американската администрација за бескомпромисна  борба против овие корумпирани,  неспособни  и криминални структури на сите нивоа на државата за македонските граѓани се единствено светло во тунелот.

повеќе

Концептот на даночната реформа, кој го претставивме минатата недела на заедничка прес конференција со премиерот е дел од поголем процес за креирање на оптимален даночен систем кој ќе биде праведен и ќе го поддржи економскиот раст.

повеќе