Регистриран прв здравствен работник починат од ковид-19

Фармацевтска комора на Македонија информира дека почина и првиот здравствен работник од ковид-19 во земјава.

Според соопштението на Комората, станува збор за фармацевтскиот работник Петар Мојсоски од село Подгoрци, Струга. Каско што информираат оттаму, тој се заразил со ковид-19, извршувајќи ги своите професионални должности, пружајќи здравствена помош, на своето работно место, во аптека.

Мојсоски починал на Клиниката за инфективни болести во Скопје. Целата своја кариера ја посветил на пациентите, работејќи во аптека, најдолго во родното место Подгорци, но и на други места.

 

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе