Поглаварот на ИВЗ Сулејман Реџепи се закани: Ако Владата не ни даде помош, ќе ги повлечам сите забрани за посета на џамиите

Реисот на Исламската верска заедница Сулејман Реџепи  побара од Владата „на ИВЗ да ѝ го даде делот од помошта што ѝ следува“. Во спротивно, изјавил Реџепи, тој предупреди за можноста за повлекување на апелите на ИВЗ да не се посетуваат верските објекти во врска со епидемијата, пренесува „Газета Лајм“. Ситуацијата ќе излезе од контрола и овде ќе стане Бангладеш, рече Реџепи.

Тој вели дека испратиле порака до вицепремиерот Бујар Османи како координатор на кризните штабови ИВЗ да го добие својот дел од помошта, но  досега немаат никаков одговор.

„Ќе пуштиме уште едно барање и ако не ни одговорат знаеме како да постапиме. Не дај Боже ако ги повлечеме нашите повици за пандемијата“, рекол Реџепи.

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе

Она она што го нудат медиумите во времето на ковид-19 покажа колку тие не се подготвени за да известуваат во време на криза, а кризите ги има сè почесто.

повеќе