Нови успеси на учениците од ПСУ „Јахја Кемал“, медали од глобалното финале во Лондон

Учениците на ПСУ „Јахја Кемал" и од глобалното финале на натпревар во Лондон на кој учествуваа 400 ученици од 27 земји се вратија со 4 златни, 2 сребрени и 3 бронзени медали.

Од 31 јули до 7 август во Лондон, Велика Британија, се одржа Teenagle international English competition.

Глобалната финална фаза беше за најдобрите од најдобрите. Учесниците поминаа 8 дена во Лондон и се натпреваруваа во областите Квиз за знаење, Предизвик за пишување, Правопис, Убедливо зборување, Талент шоу и краток филм. Сите учесници посетуваа ексклузивни часови за комуникација по англиски јазик.

Концептот на даночната реформа, кој го претставивме минатата недела на заедничка прес конференција со премиерот е дел од поголем процес за креирање на оптимален даночен систем кој ќе биде праведен и ќе го поддржи економскиот раст.

повеќе

Ракот на корупцијата и понатаму е ендемичен, а актуелната власт сè повеќе потпаѓа под лошите навики на претходниот режим на Никола Груевски.

повеќе

Ех какво време дојде, да се стремиме кон нула. Уште повеќе, да постигнеме нула.

повеќе