Нови успеси на учениците од ПСУ „Јахја Кемал“, медали од глобалното финале во Лондон

Учениците на ПСУ „Јахја Кемал" и од глобалното финале на натпревар во Лондон на кој учествуваа 400 ученици од 27 земји се вратија со 4 златни, 2 сребрени и 3 бронзени медали.

Од 31 јули до 7 август во Лондон, Велика Британија, се одржа Teenagle international English competition.

Глобалната финална фаза беше за најдобрите од најдобрите. Учесниците поминаа 8 дена во Лондон и се натпреваруваа во областите Квиз за знаење, Предизвик за пишување, Правопис, Убедливо зборување, Талент шоу и краток филм. Сите учесници посетуваа ексклузивни часови за комуникација по англиски јазик.

„Вчерашниот ден измина, утрешниот допрва доаѓа, го имаме само денес - да започнеме“.

повеќе

Шоковите кои се случуваат истовремено и распадот на меѓународната соработка го направија управувањето со кризи невозможно - барем со користење на стандардните алатки. 

повеќе

Oд Словото за академик Божин Павловски, 80 години од раѓањето и 60 години од неговото творештво.

повеќе