Над 60 нови случаи со ковид-19, еден починат

Повеќе од 60 нови случаи со ковид-19 се регистрирани во изминатите 24 часа во државава, а еден пациент е починат, информираат од Институтот за јавно здравје.

Во изјава за МИА од Институтот посочиле дека од новодијагностицираните случаи со ковид-19, најголем број се од Скопје.

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе