Министерството за здравство ги објави сметките за донации

Министерството за здравство отвори наменски донациски сметки за директна финансиска помош за набавка на стоки, добра и услуги кои се потребни заради заштита на населението на Македонија од коронавирусот.

Средствата може да се уплатуваат на:

Во денари:

Сметка бр. 1900100434 785 K2;

Депонент на: НБРМ;

Приходна шифра бр. 744311;

Програма бр. 10;

Цел на дознака: „финасиска помош – КОВИД19“.

 

Во американски долари:

Correspondent bank details:

CITIBANK NA NEW YORK

Address: 111 WALL STREET NEW YORK

NY 10043

SWIFT BIC:  CITI US 33

 

Bank details:

NATIONAL BANK OF THE REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA

Address: Bl. “Kuzman Josifovski Pitu” br. 1

1000 Skopje

Republic of North Macedonia

SWIFT: NBRM MK 2X

 

Final beneficiary:

IBAN: MK07100701000006669

Name: Ministerstvo za zdravstvo

Details of payment (:70):

 

Во Евра:

 

Correspondent bank details:

DEUTSCHE BUNDESTBANK ZENTRALE

Address:

Wilhelm Epstein Strasse 14,

Frankfurt am Main

GERMANY

SWIFT BIC: MARK DE FF

 

Bank details:

NATIONAL BANK OF THE REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA

Address: Bl. “Kuzman Josifovski Pitu” br. 1

1000 Skopje

Republic of North Macedonia

SWIFT BIC: NBRM MK 2X

 

Final beneficiary:

IBAN: MK07100701000006669

Name: Ministerstvo za zdravstvo

Details of payment:

 

За сите поединци или компании кои се заинтересирани да донираат заштитна опрема, медицинска опрема или медицински помагала или материјали,  како и било какви други средства,  добра и услуги кои се потребни за справување со коронавирусот (2019-nCov), тоа може да го направат во директна соработка со одговорните од Министерството за здравство.

Листа на приоритети за набавки може да се побара преку е-маил адресата на одговорното лице: sandra.velovska@zdravstvo.gov.mk . Тука можат да се добијат конкретни инструкции за постапката за донација.

„Новото нормално“ неизбежно со себе ќе носи неизвесност и страв бидејќи заканата од вирусот наѕира во позадина и не може да се искорени.

повеќе

„Шарената револуција“ беше енергија и граѓански порив за промени. Малку застранивме.

повеќе

Државниот врв на Србија, вклучително и група лекари кои ја предводат борбата против ширењето на вирусот корона, во најмала рака го игнорираа влошувањето сè додека не заврши гласањето.

повеќе