Клиничката болница во Тетово доби два нови ЕХО апарати

Од денеска во Клиничката болница во Тетово се пуштени во употреба два нови ЕХО апарати, во вредност од 160 илјади евра.

Според министерот за здравство, Беким Сали, овие апарати се посебно значајни за унапредување на здравствената заштита за пациентите од целиот полошки регион.

Заедно со директорот на Клиничка болница Тетово, д-р Амир Елези пуштивме во употреба два нови ЕХО апарати, во вредност од 160 илјади евра. На овој начин значително се скратува времето на чекање и ставаме фокус на здравјето на пациентите и нивната благосостојба. Задоволство ми е што на овој начин придонесуваме за побрза дијагностика и подобро здравје за пациентите од овој регион, објави Сали на својата фејсбук страница.

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе