Министерство за здравство

И патничката од Милано нема коронавирус

Резулататите од тесетирањето на коронавирус кај патничката од Милано се негативни, соопшти Министерството за здравство. 

Министерството за здравство на својата веб страница објави дека се негативни резултатите на пациентката која синоќа беше тестирана на коронавирус.

Како што објавија вчера од министерството, патничка пристигнала завчера со попладневен лет од Милано во Скопје.

Во последните два дена во Инфективната клиника во Скопје беа извршени три тестирања на коронавирусот и сите дадоа негативни резултати.

За транспортерите – благодарам, за мерките – итност, за компаниите надеж дека Владата ќе ги искористи сите ресурси на државата за да ги одржи во живот, без разлика на цената што треба да се плати за тоа.

повеќе

Пандемијата со коронавирусот започна во време кога довербата во институциите беше на рекордно ниско ниво. 

повеќе

Најголемата закана од оружје засновано на ВИ не доаѓа од поединечни земји. Заканата ќе дојде од недржавни актери.

повеќе