Од МВР и ЦСР нема реакции во врска со случајот

Градоначалникот на Градско ја разреши директорката на училиштето во кое ученик бил малтретиран од соученици

Градоначалникот на Општина Градско, Киро Нацков, информираше дека ја разрешил директорката на Основното општинско училиште „Даме Груев" во оваа општина каде што малолетен ученик подолго време бил малтретиран од своите соученици. Во објавата на Фејсбук тој известува дека случајот е пријавен во МВР и Центарот за социјални работи, но дека сепак нема никаква реакција по однос на овој случај. Градоначалникот ги повика сите засегнати страни да преземат мерки за решавање. 

„Во рамки на моите надлежности веднаш соопштувам дека во рамките на училиштето ја разрешувам директорката на ООУ 'Даме Груев'. Веднаш потоа сакам да апелирам до МВР, Центарот за социјални работи, Државниот инспекторат за образование и сите надлежни да го испитаат детално случајот и онаму каде треба да се помогне и онаму каде треба да се сноси одговорност. Уште еднаш апелирам дека иднината на нашите ученици и деца е најважна и мораме да бидеме сите со високо ниво на свест. Ова не смее уште еднаш да се повтори", пишува градоначалникот Нацков на Фејсбук.

Таткото на ученикот за дел од медиумите изјави дека неговото дете било жртва на булинг од страна на двајца соученици кои го малтретирале подолг временски период.

 

Слушањето како способност да го фокусираме вниманието на аудитивните дразби е важен аспект на нашиот живот и значително влијае на неговиот квалитет во сите сегменти.

повеќе

„Ќе дојде ден, кога пазарите отворени за трговија и размена на идеи, ќе бидат единствените борбени полиња“ - Виктор Иго

повеќе

Трагично е што воопшто треба да се бориме за зачувување на институција која отсекогаш била стожер на културниот живот во Македонија.

повеќе