Демант на изјавата на пратеничката Ангелина Петкова

Гевгелиската градинка демантира дека се случило насилство врз десетмесечно бебе

Директорката на градинката „Детска радост" во Гевгелија, Елизабета Стефановска демантира дека сака да скрие случај со брутално насилство врз 10 месечно бебе, информација што ја кажа денеска Ангелина Петкова, пратеничка на ВМРО-ДПМНЕ.

Во демантот на директорката Стефановска пишува дека во градинката немало никакво насилие туку дека станува збор за детска игра во малата група во клонот на градинката „Цветови" каде „настанале гребнатинки на едно од згрижените дечиња".
„Случајот го пријавивме до надлежното Министерство за труд и социјална политика и очекуваме уште утре надлежен инспектор да ја посети установата. По извршениот инспекциски надзор ќе бидете известени за стручниот наод. Дотогаш тврдењето на пратеничката Петкова го сметаме за тенденциозно и политички обоено со изнесени невистини за установата. Грижата за децата е наш императив, а во соопштението на Петкова е очигледна грижата за одземените ингеренции на градоначалникот на Гевгелија врз градинката „Детска радост" од страна на МТСП, токму поради непостапување согласно законските надлежности во сферата на детската заштита што ги има локалната самоуправа", пишува во демантот на гевгелиската градинка.

Претходно денеска, пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ, Ангелина Петкова обвини дека директорката на градинката „Цветови" во Гевгелија, Елизабета Стефановска крие случај со брутално насилство врз 10 месечно бебе. Таа побара оставка од министерката за труд и сцоијална политика, Јована Тренчовска. 

Почнавме со спротивставени мислења околу Законот за работни односи, со кој недела се прогласува за неработен ден. Завршивме на Уставен суд.

повеќе

Да ги споменеме и другите големи глобални предизвици: големите опасности од еколошка катастрофа; зголемувањето на нееднаквоста во нашите општества; и напливот на нови технологии кои можат да го нарушат светот доколку истите не бидат соодветно користени и контролирани.

повеќе

Им благодарам на Русите како креатори, но посебно на бугарските послушни  извршители за пропагандата што ја водат против Македонија. Што направија?

повеќе