Филипче: Се враќаат на работа 40-те медицинските сестри кои беа ангажирани на определено време

Од утре, 40-те медицински сестри се враќаат на работа, најави денеска на својот фејсбук профил министерот за здравство Венко Филипче.

Тој посочи дека договорите со кои медицинските сестри биле ангажирани на определено време во Здравствениот Дом – Скопје, им се продолжуваат.

„Тие и понатаму ќе ја работат најблагородната професија – спасување на човечки животи“!, пишува министерот на Фејсбук.

Структурното насилство кон трансродовите и родово небинарните луѓе е препрека во нивното реализирање како полноправни членови на општеството.

повеќе

И сега вие замислете, на едно детенце од 6 години да му кажувате со авторитет на наставник дека не треба да се дефинира како машко или женско.

повеќе

Засега СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ и нивните заеднички алтер-фабрикати не даваат впечаток дека го разбираат новосоздадениот замаец.

повеќе