Директорот на Државниот пазарен инспекторат позитивен на ковид-19

Директорот на Државниот пазарен инспекторат, Стојко Пауновски, вечерва објави дека е позитивен на корона вирус.

„Би сакал да ве информирам дека и покрај строгото почитување на мерките уште од самиот почеток, вечерва добив позитивен резултат за ковид-19. Немам никакви симптоми и веќе сум во домашна самоизолација. Посакувам брзо оздравување на на сите заболени граѓани и негативен тест на сите кои се во самоизолација. Чувајте се", објави Пауновски на Фејсбук.

Во моментов, мал број проекти или иницијативи во Македонија се фокусираат на тоа како универзитетите ги подготвуваат студентите за општествена одговорност и за граѓанскиот статус.

повеќе

Попис на населението во 2020 треба да има, затоа што тоа утре може да биде услов за Македонија да чекори напред кон ЕУ.

повеќе

Северна Македонија, исто така, мора да се придвижи кон енергетска независност, користејќи обновливи извори на енергија кои нема да му наштетат на кревкиот екосистем во оваа прекрасна земја.

повеќе