Бројките постојано растат

Денеска околу сто нови позитивни на ковид-19, најголем број се од Скопје

Околу 100 нови случаи со коронавирус се потврдени во изминатите 24 часа, но сѐ уште се работат и други земени брисеви, изјавиле за МИА од Институтот за јавно здравје.

Фото: Роберт Атанасовски

Според информациите од Институтот за јавно здравје, од новодијагностицираните случаи со ковид-19, најголем број се од Скопје.

Поради големиот број заразени, се очекува Комисијата за заразни болести да одржи состанок во проширен состав.

Легенда под Главна слика

Фото: Роберт Атанасовски

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе