На Гугл стрит вју во Битола се веат фашистички знамиња

Откако беше пуштен сервисот на Гугл Стрит вју Македонија по социјалните мрежи веднаш се појавија фотографиите од битолската улица „Кирил и Методиј“ каде на балконите се веат фашистички знамиња.

Ова веднаш предизвика реакција на битолчани со барање фотографиите да се тргнат. Имено се работи за фотографии направени од страна на сервисот на Гугл истовремено кога во Битола се снимаше филмот „Ослободувањето на Скопје“. Знамињата на улицата „Кирил и Методиј“ всушност беа дел од сценографијата за овој филм.

Општина Битола веднаш реагирала до Гугл и побарала овие фотографии да бидат отстранети. 

Ве молам потрошете малку време и погледајте кои закони не може да се донесат, ако за нив не даде амин Али Ахмети.

повеќе

Структурното насилство кон трансродовите и родово небинарните луѓе е препрека во нивното реализирање како полноправни членови на општеството.

повеќе

И сега вие замислете, на едно детенце од 6 години да му кажувате со авторитет на наставник дека не треба да се дефинира како машко или женско.

повеќе