Македонија во 2 минути (ВИДЕО)

Македонската приказна, културното и историското наследство, успесите и падовите на македонскиот народ, и се останато за Македонија, во само две минути. Овој спот е дело на Мартин Стефановски. Треба да се види.

Го потсетувам претседателот на државата дека уставниот рок за создавање на парламентарно мнозинство е 20 дена, а веќе 30 дена Владата нема парламентарно мнозинство.

повеќе

Неразрешеноста на случајот („Јавна соба“) дури после речиси две години од неговото откривање ја активира јавноста бидејќи се руши илузијата дека надлежните работат на случајот.

повеќе

На националистичките агенди во регионот им треба релативно мала искра за да се направи многу поголем пламен.

повеќе