МИНИСТЕРСТВО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ

Лутфиу ја потпиша Програмата за вториот циклус на студии на Факултетот за исламски науки

Министерот за образование и наука , Пиштар Лутфиу заедно со претставници на Министерството за образование и наука (МОН), денес оствари работна средба со раководството на Факултетот за исламски науки.

Делегацијата на МОН беше пречекана од страна на претседателот на ИВЗ Реис Ул Улема Хаџи Сулејман Ефенди Реџепи и деканот на Факултетот за исламски науки(ФИН) Фаредин Ебиби.

Министерот Лутфиу на претседателот на ИВЗ и на деканот на Факултетот за исламски науки им честита за Решението за почеток со работа од страна на МОН за вториот циклус  на студии од академската 2017/2018 година. Исто така од страна на МОН се обезбедени 4 милиони денари за научната и образовната дејност на ФИН.

На средбата Министерот и претседателот на ИВЗ  разговараа и за надминување на предизвиците во насока на создавање на поквалитетни кадри, конкуренти во областа на развојот на  оваа висока образовна институција, соопштија од МОН.

 

Постојат кафе барови каде стои натпис дека немаат интернет па препорачуваат луѓето да си прават муабет како порано. 

повеќе

Заев рече дека не му се допаѓа како соседните земји реагирале на кризата во Македонија и власта во Србија ја нарече „националистичкото раководство на Вучиќ“, па во Белград предизвика епидемија од паѓања во несвест од изненаденост и навреденост. Хм, во што е точно проблемот?

повеќе

Луѓето се лутат што бизнисмените не реагирале или недоволно критикувале за лошите владини потези во минатото. Од нивна перспектива - веројатно со право.

повеќе