Економија

Пивото со најдолга традиција и препознатливост на Балканот, Лашко златорог, станува дел од широката палета на пивски брендови на Пивара Скопје.

19 Март 2017 - 10:11

Воведувањето на систем за управување со енергија и имплементација на стандарот ИСО 50001 во компаниите беше главна тема на работилницата која се одржа во Стопанската комора на Македонија.

17 Март 2017 - 15:39

Во Тетовски Винер освоен е 34. Милионер џек пот. Добивката вредна 1.757.882 денари е освоена на 15 март во 16.27 часот.Таа е највредната добивка милионер џек пот освоена во 2017 година. Играчот кој ја освои, вели дека ова е неговата прва среќа на видеолотариските терминал.

17 Март 2017 - 11:23

Потрагата по вашиот нов дом конечно ја завршивте. Успеавте да го најдете совршениот стан кој вам најмногу ви се допаѓа, па сега единственото нешто што ви преостанува пред да започнете со вселување е изборот на најпогодниот станбен кредит кој нема да ви стави товар од  дополнителни трошоци.

16 Март 2017 - 21:13

ЕВН Македонија потпиша меморандум за соработка со средното електротехничко училиште „Михајло Пупин“ од Скопје. Со овој меморандум се создаваат услови за формирање на специјална паралелка за 25 ученици со стручна подготовка која ќе биде поддржана од ЕВН.

16 Март 2017 - 20:50

За 70 часовна работна недела добиваме 7.000 денари месечно, работничките права постојано се кршат, нѐ третираат како животинско царство да сме, секојдневно го трпиме нечовечкиот однос на шефовите, ни забрануваат и пауза за појадок... Вака работниците во погонот на турската компанија Веибо груп во Крива Паланка во јавното обраќање до медиумите си ја опишуваат атмосферата во која работат.

16 Март 2017 - 12:45

Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје ја промовираше својата најнова кампања за Супер С ненаменски потрошувачки кредит.

16 Март 2017 - 12:10
Компанијата Мак аутостар дооел е генерален застапник за Мерцедес бенз и Мицубиши во Македонија. На поставувањето на темелите присуствуваа претставници на инвеститорот, градоначалникот на општина Гази Баба Тони Трајковски, како и заменик германскиот амбасадор во Македонија Марко Акватичи.Објектот се...
15 Март 2017 - 20:34

По конкурсот за најдобро дизајнирана дрвена столица, наградени се најдобрите дизајнери - Кортан Идризоглу ја доби првата награда, Крсто Додев втората и Паолина Милушева третата.

15 Март 2017 - 19:09

Макпетрол АД денеска отвори нова, 126-та, бензинска станица Ќојлија, во Скопје. Во бензинската станица се инвестирани околу 200 милиони денари и истата е изградена во согласност со највисоките пропишани безбедносно - технички нормативи и во потполност ги исполнува современите функционални и естетски стандарди.

15 Март 2017 - 14:53

Повеќе од половината или 64 отсто од потрошувачите приклучени на централниот систем за топлинска енергија на БЕГ имаат голема доверба во компанијата, покажува последното истажување на мислењето на потрошувачите.

15 Март 2017 - 12:20

Македонски Телеком ќе им овозможи на фановите да го доживеат концертот на Депеш мод преку ХД(HD) стриминг во 360 степени во живо, како да се на самиот настан.

15 Март 2017 - 11:59

Вејв9: Значењето на моментите го отсликува однесувањето на активните интернет корисници врз основа на 60 милијарди кликови и примерок од 52.000 испитаници ширум 78 земји во светот.

15 Март 2017 - 11:47

За две години, ако сѐ биде во ред, најголем дел од Македонија ќе биде приклучен на гасоводот, најави директорот на Македонски енергетски ресурси Крсте Миладинов.Вчера почнаа градежните работи за изградба на магистралниот гасовод од Скопје до Гостивар со крак за Тетово.

15 Март 2017 - 07:23

Млекара Здравје Радово во рамките на својата кампања Здравје во твои раце, и оваа година ќе биде поддржувач на традиционалниот Скопски маратон. Како општествено одговорна компанија, која и до сега ги поддржуваше најголемите случувања кај нас, со особена гордост влегува во поддршка на најмасовната манифестација кај нас Скопскиот маратон.

14 Март 2017 - 13:55

На Македонија ѝ е потребен поинаков пристап во стратегијата за меѓународни настапи и претставување на туристичката понуда на државата.

повеќе

Поимањето на несомнената поддршка на ЕУ е најкомплицирано од перспектива на Република Македонија.

повеќе