Во ноември Видеолотарија исплати 39 милиони денари

Фантастична сума од  39.104.212 денари е збирниот износ кој Видеолотарија касинос Австрија го исплати кај играчите  за Супер милионер, Милионер и Миниџекпот во  ноември.

Секој месец е милионски за играчите на Видеолотарија касинос Австрија. Ноември донесе радост кај многу играчи на видеолотариските терминали. Овој месец, најголемата добивка, најпосакуваниот Супер милионер џекпот го освои играч од Куманово на 2 ноември. Добивката беше вредна 8.241.176 денари.

Најголемиот Милионер џекпот, во текот на ноември беше вреден 1.749.120 денари. Добивката е освоена на 16 ноември во Моцарт во Кавадарци.

На почетокот на декември заедно со играчите, повторно се радуваме на добивките.  Овојпат со причина плус. Видеолотарија касинос Австрија од први декември активираше нова добивка, Новогодишен супер милионер со дефиниран опсег на добивката од 24 до 36 милиони денари или околу 600.000 евра. Ова е најголемата џекпот добивка на сите времиња кај нас.

Комерцијален текст

Трагично е што воопшто треба да се бориме за зачувување на институција која отсекогаш била стожер на културниот живот во Македонија.

повеќе

Македонија нема рециклирачки капацитет за пластичната амбалажа, а со увозот на ѓубре како гориво во индустријата, станува и неофицијална депонија на ЕУ.

повеќе

Влијанието на корупцијата врз економијата е значајно. Корупцијата може да доведе до неефикасност и погрешна распределба на ресурсите, да ги обесхрабри странските инвестиции и да ја поткопа конкурентноста на фирмите.

повеќе