„Васко тендер е ризичен за да му доставиме понуди“, реагира ВМРО-ДПМНЕ

„Васко тендер Ковачевски е ризичен за да му бидат доставени било какви понуди, загрижени сме дека со ангажманот на Васко тендер Ковачевски може да стане збор само за провизии на штета на граѓаните“, реагира ВМРО-ДПМНЕ на изјавата на директорот на АД ЕСМ Васко Ковачевски со која тој порача доколку лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Ковачевски има индикативни понуди за набавка на енергија да ги извести фирмите да ги достават понудите до ЕСМ.

Во реакцијата уште се додава: „Ова не е пазар, туку сериозна работа. Ако снабдувањето на енергенси на државата во криза се смета за обичен пазар, тогаш имаме сериозен проблем“.

Од партијата потсетуваат дека Мицкоски вчера упатил јавен повик за средба со премиерот и повик за дебата пред телевизија која премиерот би ја одбрал.

Сведоци сме деновиве на сензационална приказна за некаков американски тим кој, внимавајте, агресивно ќе ловел корупција во Македонија.

повеќе

Најавите на американската администрација за бескомпромисна  борба против овие корумпирани,  неспособни  и криминални структури на сите нивоа на државата за македонските граѓани се единствено светло во тунелот.

повеќе

Концептот на даночната реформа, кој го претставивме минатата недела на заедничка прес конференција со премиерот е дел од поголем процес за креирање на оптимален даночен систем кој ќе биде праведен и ќе го поддржи економскиот раст.

повеќе