Само мазутот поевтинува, бензинот и дизелот остануваат со истата цена

Регулаторната комисија за енергетика соопшти дека од ноќеска по полноќ нема да се менуваат цените на бензинот и на дизел горивото, а дека извесно намалување на цената ќе има само кај мазутот.

Малопродажната цена на Мазутот М-1 НС се намалува за 1,078 ден/кг и ќе изнесува 52,649 ден/кг.

Цените на нафтените деривати не се менуваат и ќе изнесуваат:

Моторен бензин Еуросупер БС - 95 108,50 (денари/литар)
Моторен бензин Еуросупер БС - 98 110,50 (денари/литар)
Дизел гориво Еуросупер БС (Д-Е V) 103,50 (денари/литар)
Масло за горење Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) 102,00 (денари/литар)
Мазут М-1 НС 52,649 (денари/килограм)

Од Регулаторната комисија потсетуваат дека прикажаните цени се максимални, а дека трговците на големо и мало можат да формираат и пониски цени за горивата.

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе