Цената за топлинската енергија останува иста

Парното греење не поскапува, од РКЕ до медиумите било пратено старо соопштение

Парното греење не поскапува, туку во соопштението испратено до медиумите околу 13 часот, наместо информација за поскапување на нафтените деривати, поради техничка грешка, било испратено старо соопштение кое се однесува на зголемување на цената на топлинската енергија, поскапување кое веќе беше реализирано.

Од Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги се извинуваат за техничката грешка и ја информираат јавноста дека цената на парното греење за скопјани останува иста, таа што беше зголемена за 14,05 проценти во однос на цените од минатата година.

Инаку, во соопштението кое што требаше да оди, а беше испратено еден час подоцна, се наведува дека од ноќеска по полноќ се зголемуваат цените на горивата, за 1,5 денари за бензинот и за дизелот, а 1 денар за нафтата за домаќинствата.

Од ноќеска по полноќ цената на бензинот од 98 октани ќе изнесува 86 денари за литар, на бензинот од 95 откани ќе изнесува 84 денари, додека на дизелот цената се зголемува на 75,5 денари по литар. 

Па како што велеле НЕ моите омилени македонски преродбеници од 19 век, и јас ќе кажам НЕ на овој предлог.

повеќе

Се докажува дека ЕУ интеграцијата е дијалектички процес, кој е подложен на динамика и на противтежни сили, процес кој нема да се одвива стабилно, автоматски и линеарно.

повеќе

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе