Од јули социјалната парична помош ќе биде за 5 отсто поголема

Околу 30 илјади корисници на социјална помош од јули ќе добиваат парична помош за 5 отсто поголема.

Во последните 10 години, изјави Никола Груевски, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, социјалната помош е зголемена за околу 62 отсто. Во фокусот на оваа политичка гарнитура останува отварањето на нови работни места и привлекување на нови инвестиции, рече Груевски.

Последните податоци на Државниот завод за статистика покажуваат дека невработеноста е намалена на 24, 5 отсто, што се должи на бројните владини проекти и мерки, како и пласирањето на странските и домашните бизниси во земјава. 

Западен Балкан оди во насока на целосна контрола на државните институции во служба на политичките елити. Не е чудо што граѓаните имаат ниска доверба во овие институции.

повеќе

Граѓаните се преморени од бескрајните, приказни на предавници и патриоти, тирански платформи, договори со Грција, Бугарија, рекети, пописи, тендери,

повеќе

Критичкото малцинство, на 2020 година не гледа само како на година која ја донесе вирусната пандемија, туку и како на година која донесе и еден друг вид на пандемија, онаа на КОВИД-авторитаризмот.

повеќе