Државниот завод за статистика

Oд 15 до 30 јуни спроведен пробен попис на земјоделството

Државниот завод за статистика (ДЗС) соопшти дека во периодот од 15 до 30 јуни спровел пробен попис на земјоделството. Попишувачите во изминатите две недели, како што посочуваат од ДЗС, ги посетија и ги интервјуираа избраните семејни земјоделски стопанства и деловни субјекти што се регистрирани и се занимаваат со активности поврзани со земјоделството на територијата на целата држава.

За време на реализација на теренските активности не се забележани потешкотии и целата активност се реализираше според очекувањата.

Сознанијата добиени од пробниот попис ќе бидат искористени за организација и спроведување на главниот попис на земјоделство следната година, информираат од Државниот завод за статистика и им се заблагодаруваат на домаќинствата и деловните субјекти за соработката и учеството во оваа статистичка акција.

Работите во Македонија забегаа до тој степен што за нив мора да се пишува отворено, „револуционерно“.

повеќе

Минатата недела во јавноста се актуелизираше дискусијата за концептот на даночната реформа.

повеќе

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе